Közösség

 

Könyvtárunk nyitvatartása

 

Kedd: 9:00 - 13:00;

Csütörtök: 14:00 - 18:00 óra között.

 

Elérhetőségek

Nagy András könyvtáros

Telefon: +36 30 465 5548 vagy +36 1 269 6838/39 vagy +36 1 322 4240/39

E-mail: nagy.andras@postamuzeum.hu

 

 

A könyvtár használatának szabályai:

 

  1. Általános szabályok

A Postamúzeum Könyvtára zárt szakkönyvtár, azonban előzetes bejelentkezés alapján, a nyitvatartási időben bárki számára látogatható. A könyvtár használata ingyenes.

Táskát, kabátot az olvasótérbe behozni nem lehet, ezek elhelyezésére a bejárat mellett található öltözőszekrények szolgálnak.

A könyvtár nem kölcsönöz, állománya kizárólag helyben használható. A könyvtári dokumentumok kikéréséhez minden esetben a könyvtáros segítségét kell kérni.

Első alkalommal a könyvtár használata előtt a kutatóknak egy Kutatási jelentés elnevezésű űrlapot kell kitölteni. (A személyes adatokat a könyvtár csak időlegesen őrzi, azokat bizalmasan kezeli, egyéb célra nem szolgáltatja ki). A kikért könyveket és egyéb könyvtári dokumentumokat a kutatás befejezése után a könyvtáros rakja a helyére.

 

  1. Fénymásolás

Az állomány védelmének céljából nem készíthető fénymásolat:

  • a muzeális gyűjtemény darabjairól;
  • az egyéb 1867 előtti, szintén muzeális értékű és kiemelt állagmegóvást igénylő könyvekről, periodikákról és egyéb könyvtári dokumentumokról;
  • az 1867 utáni, nem muzeális értékű, de egyetlen példányban meglévő, és/vagy rossz állapotban lévő, restaurálásra szoruló könyvtári dokumentumokról.

A kivételt nem képező könyvtári állomány dokumentumairól múzeumi munkatárs és külső kutató részére fénymásolat készíthető. A szolgáltatás díja 20,- Ft / A4 oldal. A3 méretű, valamint színes fénymásolásra nincs lehetőség.

 

  1. Digitális fotózás

Az előbb felsorolt könyvtári dokumentumokról a kutató külön engedéllyel (melyet a kutatói jelentéshez csatolni kell), saját fényképezőgéppel digitális fotót készíthet. A digitális fotó készítése csak a könyvtáros jelenlétében és felügyeletével történhet. A saját fényképezőgéppel, a kutatók által készített digitális fotózás díja 400., Ft, melyet a múzeum recepcióján váltott fotójeggyel lehet megtéríteni. A bizonylatot a könyvtárosnak át kell adni.

Amennyiben a kutatónak nem áll módjában digitális fényképet készíteni, a könyvtáron keresztül kérelmezheti a kijelölt oldalak fotózását. A kérelmet a kutató kérésére a könyvtáros tölti ki, a múzeum igazgatójával engedélyezteti, és átadja a múzeumi fotós munkatársnak, aki az anyag mennyiségétől függően, rövidebb vagy hosszabb határidőn belül elkészíti a kívánt oldalak fotóját.

A digitális fotó (1 : 1 arányú) készítésének díja: 300,- Ft / kép.

A CD lemezre átmásolt fotókat a kutató a könyvtárostól veheti át, miután a múzeum recepcióján az összeget készpénzben befizette, és a bizonylatot a könyvtárosnak átadta.

 

Budapest, 2013. szeptember 9.

 

Legfrissebb híreink
Postamúzeum
E-mail: info@postamuzeum.hu
Telefon: +36 1 269 6838
+36 1 322 4240
Cím: 1068 Budapest, Benczúr u. 27.
Megjelenítés Google térképen
Jelenlegi nyelv: magyar
Minden jog fenntartva © 2013